Privacy statement

 

1. Identiteit

Maakmijnkindblij is een webwinkel die zich heeft gespecialiseerd in de verkoop van merchandise kinderartikelen voor diverse gelegenheden. Op onze website bieden wij uitsluitend licentie artikelen aan van figuren afkomstig uit verschillende kinderseries en films.

Wij staan geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder de bedrijfsnaam WICA vof. en het bijbehorende KvK-nummer 08205037. Sinds 2012 zijn wij een gecertificeerd lid van het Webshop Keurmerk om aan te tonen dat onze webwinkel staat voor betrouwbaarheid en veiligheid.

Wij bieden een overzichtelijk en beveiligd bestelproces waar u de gewenste artikelen kunt bestellen en onder vermelding van uw gegevens kunt afrekenen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de bestelde artikelen goed verpakt worden verzonden naar het door u vermelde bezorgadres.


 

2. Contactgegevens

Bedrijfsnaam:          WICA vof.
Straat:                        Wethouder Beversstraat 185 UNIT 0.12
Postcode:                  7543 BK
Stad:                           Enschede
Land:                          Nederland



Email:                  info@maakmijnkindblij.nl
Telefoon:             053-4308474 | 0031-534308474 (buiten Nederland)


 

3. Waarom vragen wij uw persoonsgegevens?

Wij hechten veel belang aan het beschermen van uw privacy als het gaat om uw persoonlijke gegevens. De gegevens die u verplicht dient in te vullen om een bestelling te plaatsen zijn dan ook dusdanig beperkt dat deze enkel het doel hebben om uw bestelling te verwerken en de artikelen vervolgens op het juiste adres te laten bezorgen. Alle overige gegevens die op onze website gevraagd worden kunt u vrijblijvend en in eigen belang vermelden. De door u vermelde persoonsgegevens worden ook gebruikt om u op de hoogte te stellen van wijzigingen die betrekking hebben op de door u gemaakte bestelling.

Wij werken met een beveiligde (https://) SSL-verbinding die ervoor zorgt dat uw persoons- en betalingsgegevens versleuteld en beveiligd worden verzonden naar ons klantenregister, zonder dat derden hier toegang tot hebben.


 

4. Wat gebeurt er met uw persoonsgegevens?

Maakmijnkindblij zal uw persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen als deze betrokken zijn bij het verwerken en uitvoeren van uw bestelling. Uw gegevens worden voor geen enkel ander doeleinde gebruikt dan voor het vervullen van de onderling gemaakte koopovereenkomst. Indien wij in de toekomst genoodzaakt zijn om uw persoonlijke gegevens voor andere doeleinden te gebruiken, zullen wij u voorafgaand hierover informeren en te allen tijde uw toestemming hiervoor vragen.


4.1 De pakketdiensten
Om te kunnen waarborgen dat de artikelen op het juiste adres geleverd worden, delen wij de door u opgegeven informatie uitsluitend met de pakketdiensten waar wij een samenwerking mee hebben. De pakketdiensten zijn verplicht om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan en hebben wederom een eigen privacybeleid dat u kunt vinden op de websites van GLS en PostNL.


4.2 Betaalmethode Billink
In onze webwinkel bieden wij een extra betaalmethode aan die het voor u als klant mogelijk maakt de bestelde artikelen achteraf te betalen. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door een plug-in van het bedrijf Billink B.V.

Om deze extra betaalmethode te kunnen gebruiken doet Billink eerst een zogeheten credit check. Hiervoor worden gedurende het bestelproces uw mobiele nummer, geslacht en geboortedatum opgevraagd om te controleren of u voldoende kredietwaardig bent. Billink B.V. is verplicht om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan en heeft een eigen privacybeleid dat u kunt vinden op de website van Billink.


4.3 Google Analytics
Om het gebruikersgemak van onze website te bevorderen maken wij gebruik van Google Analytics. Dit is een webanalyse programma van het bedrijf Google Inc. Het Google Analytics systeem gebruikt cookies om te analyseren op welke wijze de website door onze klanten wordt gebruikt. 

Door middel van zogeheten cookies wordt informatie over het gebruik van de website verkregen. In combinatie met uw IP-adres worden deze gegevens naar een Google server in de Verenigde Staten verzonden en daar vervolgens opgeslagen. Google zal deze informatie gebruiken om het websitegebruik te analyseren, rapporten over de websiteactiviteiten samen te stellen voor de websitebeheerder en andere diensten die verband houden met het gebruik van de website en het gebruik van internet uit te voeren. 

Google zal deze informatie alleen doorgeven aan derden indien dit wettelijk verplicht is of voor zover derden deze gegevens in opdracht van Google verwerken. Google zal in geen enkel geval uw IP-adres met andere gegevens van Google verbinden.

U kunt de installatie van cookies voorkomen door het aanpassen van de basisinstellingen in uw browser software; echter willen wij erop atteneren dat in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van de website volledig kunnen worden gebruikt. Ook kunt u de registratie van de gegevens door de cookies (inclusief uw IP-adres) welke gerelateerd zijn aan uw gebruik van deze website blokkeren door het downloaden en installeren van de browser-plugin, beschikbaar via:


http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Google Inc. is verplicht om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan en heeft een eigen privacybeleid dat u kunt vinden op de website van Google.



4.4 LiveChat functie
Uiteraard willen wij onze klanten eenvoudig en efficiënt te woord te staan bij vragen en opmerkingen over artikelen en het bestelproces. Daarom is het mogelijk om de klantenservice te benaderen via de LiveChat functie op onze website. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen is in de LiveChat applicatie uw IP-adres en de locatie waar deze is gevestigd zichtbaar voor onze medewerkers.

Een gesprek tussen onze medewerkers en de klant wordt na afloop van een chat sessie opgeslagen in een online archief. Ook het bedrijf genaamd LiveChat inc. dat deze plug-in beschikbaar stelt is verplicht om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan en heeft een eigen privacybeleid dat u kunt vinden op de website van LiveChat.




5. Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?

Wij bewaren uw persoonlijke gegevens enkel elektronisch en nooit langer dan noodzakelijk. Uw gegevens worden nadat u deze heeft ingevuld bewaard in een digitaal klantenregister. Hierdoor is het voor onze medewerkers mogelijk om de gegevens in te zien ook nadat uw bestelling is afgerond.

De gegevens waaronder uw persoonsgegevens en de aangekochte artikelen maken deel uit van onze verkoopadministratie en worden hiermee door de belastingdienst aangemerkt als basisadministratie. Ondernemers moeten deze basisadministratie volgens de belastingdienst 7 jaar bewaren en bij aanvraag kunnen tonen. Na verloop van deze termijn worden uw gegevens uit ons klantenregister verwijderd.


 

6. Uw recht als klant

Als klant heeft u altijd het recht om de bij ons bekende persoonsgegevens en aankoopactiviteiten in te zien, mits u kunt aantonen dat u ook daadwerkelijk de persoon bent die hieraan verbonden is. Ook kunt u onjuiste gegevens door ons laten corrigeren en heeft u recht op vergetelheid” oftewel het recht om vergeten te worden door uw persoonlijke gegevens te laten verwijderen. Bovendien kunt u de bij ons bekende gegevens opvragen om deze vervolgens te delen met derden, waaronder andere instanties, bedrijven of personen.

Wanneer gegevens met uw toestemming zijn verkregen heeft u altijd het recht om deze toestemming weer in te trekken.

Als klant heeft u te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, wanneer u kunt aantonen dat wij ons niet houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Meer informatie over de wet AVG kunt u vinden op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wilt u gebruik maken van één of meerdere bovenstaande rechten, dan willen wij u vriendelijk verzoeken ons hierover schriftelijk per brief of per mail te informeren.


 

7. Raadpleeg onze klantenservice

Door onze webwinkel te bezoeken en hier gebruik van te maken gaat u akkoord met ons privacybeleid. Ook wordt u gedurende het bestelproces gevraagd dit nogmaals te bevestigen, zodat de bestelling kan worden afgerond. Voor verdere vragen kunt u zich richten aan onze klantenservice die telefonisch bereikbaar is via 053-4308474 of per mail via info@maakmijnkindblij.nl. Wij helpen u graag verder bij al uw vragen.