Om de zoveel jaar wilt u de kinderkamer opknappen. Dat is logisch, want uw kind groeit en de kamer groeit met hem of haar mee. U kunt echter meer doen dan de kamer opknappen en voorzien van een nieuwe, frisse uitstraling. Nog leuker is om de kinderkamer een unieke en persoonlijke feel te geven, zodat uw kind zich er direct thuisvoelt.

Gordijnen als blikvanger aan de raamzijde

Natuurlijk kan een kinderkamer er ook zonder gepersonaliseerde inrichting netjes uitzien. De kans is echter groot dat uw kind de effen, donkerblauwe gordijnen en het effen, witte behang ietwat aan de saaie kant vind. Hoeveel leuker zou het zijn als de kamer wat meer sfeer en persoonlijkheid zou ademen? Het is tenslotte niet uw eigen kamer, maar de van uw kind.

Een makkelijke manier om direct meer persoonlijkheid aan de kinderkamer toe te voegen, is door het kiezen van de juiste gordijnen. Deze kant-en-klare gordijnen van Brandweerman Sam zijn bijvoorbeeld de ideale toevoeging aan elke jongenskamer. Ze zullen bijzonder in de smaak vallen bij uw zoontje, want hoe groot is de kans dat zijn vriendjes deze gordijnen ook hebben?

Kussens en kleden als ideale accessoires

Hoewel grote gordijnen aan de raamzijde van de kamer natuurlijk een behoorlijke blikvanger zijn, is er meer voor nodig om de kinderkamer van een unieke feel te voorzien. Bij voorkeur kiest u een overkoepelend thema, dat u vervolgens laat terugkomen in meerdere accessoires. Zo ontstaat er eenheid in de inrichting en doet het geheel optisch bijzonder prettig aan.

Bijkomend voordeel: uw kind kan het televisiekaraktertje uitzoeken dat het beste bij hem of haar past en u vervolgens de vrije hand geven bij de inrichting. Zo kunt u de hierboven genoemde Brandweerman Sam gordijnen aanvullen met een bijpassend kussen en vloerkleed. Wedden dat niemand anders zó’n stoere Brandweerman Sam kamer heeft?

Koppel functionaliteit aan esthetiek

Ook uw dochtertje kunt u verblijden met tal van leuke accessoires op de kinderkamer, die de ruimte voor haar echt een eigen karakter geven. Is zij bijvoorbeeld fan van Disney Princess? Gebruik dan deze handige opbergbox, die u niet alleen van meer opslagruimte voorziet maar tegelijkertijd zorgt dat de kamer van uw dochtertje een hoger meisjesgehalte krijgt.

Ook met accessoires zoals knuffels kunt u op goedkope wijze een eigen karakter aan de kamer geven. Deze mooie Paw Patrol Everest knuffel doet het bijvoorbeeld goed op zowel jongens- als meisjeskamers en is ook uitstekend te gebruiken als decoratief item op een plank. Bekijk op uw gemak alle artikelen in de webwinkel van Maakmijnkindblij voor een overzicht van de ruime mogelijkheden.
 
  Maakmijnkindblij     17-08-2017 15:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.